Pelillinen työpaja nuorille ja aikuisille

Pelissä yhteinen kaupunki! -työpajassa rakennetaan yhdessä hyvää kaupunkia. Elämyksellisyyteen ja vuorovaikutukseen perustuva työpaja luo vahvan oppimiskokemuksen ja herättää kiinnostuksen omaan elinympäristöön.

Digitaalisten pelien ja oppimisympäristöjen ajassa konkreettisen tekemisen ja yhdessä kokemisen lumo ei ole kadonnut minnekään – päinvastoin! Sekä nuoret että aikuiset tarttuvat innolla hommiin: keskustelemaan, rakentamaan, oppimaan ja visioimaan.

Työpaja johdattaa osallistujat pohtimaan yhdessä, mikä on hyvä kaupunki nyt ja tulevaisuudessa. Mukaan kutsutaan paikallisia kaupunkisuunnittelijoita, jotka toimivat asiantuntijoina ja sparraajina. He tuovat pajaan todellisen kaupunkisuunnittelun näkökulmat, esimerkit ja osaamisen.

 

  • "Työpajan leikkimäiseen työskentelyyn hakeutuva työmetodi oli mielet ja kielet avaava, inspiroiva ja aktivoiva kokemus. Osallistujat, niin ”oppilaat” kuin asiantuntijat, intoutuivat syvälliseenkin keskusteluun, joka tarjosi paljon eväitä molemmille."
    Riitta NiskanenTutkija, Lahden museot

Työpajasta todellisuuteen

Yhteisiä tavoitteita ja toimintaa

Työpajan osallistujat voivat olla nuoria tai aikuisia, oppilaita tai opiskelijoita, asukkaita tai kunnallispoliitikkoja, kiinteä ryhmä tai sekalainen joukkio. Heidät tuo pajaan yhteinen tavoite, joka liittyy oppimiseen, elinympäristön kehittämiseen tai kumpaankin. Kaupunkisuunnittelun ammattilaiset toimivat asiantuntijoina, keskustelijoina ja sparraajina.

Visioi hyvä kaupunki – ja rakenna se!

Osallistujat muodostavat tiimit, jotka määrittelevät aluksi oman näkemyksensä hyvästä elinympäristöstä. Tiimit rakentavat kaupunginosia kuvitteelliseen suomalaiseen kaupunkiin.

Työn edetessä tiimit saavat ratkaistavakseen tehtäviä, jotka haastavat pohtimaan aihetta uusista näkökulmista. Millainen kaupunki tarjoaa kestävät elämän edellytykset asukkaille ja yhteisöille, yrityksille ja ympäristölle? Miten sovittaa yhteen erilaiset näkemykset ja tarpeet?

Takaisin todellisuuteen – ja omaa elinympäristöä kehittämään

Lopuksi työpajan kokemukset tuodaan lähiympäristön kontekstiin ja todellisiin tilanteisiin. Millaisia tavoitteita ja haasteita on kotikaupunkini kehittämisessä? Miten ristiriitoja on ratkottu? Miten päätöksiä tehdään ja miten voin osallistua?

Jotta työpaja ei jäisi irralliseksi kokemukseksi, on tärkeää luoda jatkumo: mahdollisuus osallistua elinympäristön kehittämiseen. Jatkumo voi olla ennalta määritelty tai se voidaan sopia työpajan päätteeksi.

Se toimii!

Työpajasta saadut kokemukset ja palautteet osoittavat, että paja innostaa ja hyödyttää kaikkia osapuolia.

  • Pajan osallistujat ymmärtävät entistä monipuolisemmin elinympäristönsä arvoja ja muutoksia. He saavat valmiuksia ja motivaatiota osallistua sen kehittämiseen.
  • Kaupunkisuunnittelu saa pajasta hyvän pohjan vuorovaikutukselle osallisten kanssa. Siitä on hyvä jatkaa keskustelua elinympäristön arvoista, haasteista ja kehittämisestä.
     » Työpaja kaupunkisuunnittelussa
  • Koulussa työpaja voi laajentua monialaiseksi oppimiskokonaisuudeksi, jossa opitaan ja osallistutaan lähiympäristössä.
    » Työpaja oppimisen tukena

 

 

 

 

Tilaa työpaja omaan kaupunkiisi!

nuorille ja aikuisille

Työpaja on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Sopiva osallistujamäärä on 15-25. Suuremmalle porukalle voimme vetää kaksi rinnakkaista pajaa.

toimiva kokonaisuus

Fasilitointi, aineistot ja asiantuntijoiden perehdytys kuuluvat pakettiin. Autamme mielellämme myös tavoitteiden ja jatkotyöskentelyn suunnittelussa.

toiveidenne mukaan

Huomioimme työpajan toteutuksessa tilaajan toiveet ja tavoitteet ja tietenkin kohderyhmän. Pajan kesto on kolmesta kuuteen tuntia. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

YHTEYSTIEDOT

heli-maija

Heli-Maija Nevala
Kouluttaja, projektipäälikkö

p. 050 330 0297
heli-maija.nevala@sykli.fi


fb
Tule mukaan Facebook ryhmäämme!

OTA YHTEYTTÄ

[contact-form-7 id=”16″ title=”Yhteydenottolomake”]